Bio

 HAVA er en soloartist fra Nordhordland som har hatt sitt artistvirke med base i Bergen. Hun har komponert musikk i 20 år, og har i tillegg til sitt soloprosjekt vært med på utallige prosjekter i nærmiljøet og i Bergen. Musikken er inspirert av artister som blant andre Imogen Heap, Susanne Sundfør, Laleh,  Florence and the Machine, HighAsAKite m.fl. Tidligere har hun jobbet med produsenter som Kato Ådland, Kjetil Fluge, Erlend Fauske, HP Gundersen, Daniel Hauge og nå Jens Kristian M. Rimau.

HAVA ble oppdaget i Japan i 2009, og platedebuterte der i 2010 med albumet ”Me and my piano”. Det hele startet med en drøm om Japan, og låten ”Take me to Tokyo”. HAVA har holdt 4 Japanturnèer så langt. Debutalbumet ”Me and My Piano” ble innspilt med Kato Ådland og utgitt i Japan i 2010, deretter i Norge i 2011.

HAVA har holdt utallige konserter i inn- og utland med ulike besetninger av både musikere og samarbeid med kunstformer som visuell animasjon, film og dans. Slik får konsertene ofte et visuelt uttrykk som fremhever og utfyller det musikalske. Vatnøy er utdannet lektor i musikk og drama ved Høgskolen i Bergen, og har jobbet som musikkpedagog og lærer ved siden av sitt virke som artist. Fra juni 2014 satset Hanne fult ut på artistkarrieren, og i 2018 er hun plateaktuell med sitt andre album, ELYSIUM.

Kunstnervirke

I sitt artistvirke jobber Vatnøy med låtskriving, utarbeiding/arrangering av låter, administrering og kartlegging av strategier for karriere m.m. Vatnøy har samarbeidet med ulike kunstnere innen ulike kunstfelt som dans, visuell design, kostyme, tekst, bilde/ film, lys og lyd, og ser på seg selv som en håndverker i måten hun tilnærmer seg det skapende arbeid. 

Musikken kan beskrives som drømmepop med en intellektuell og moderne ”twist”. HAVA skriver all musikken selv, og i samarbeid med andre musikere og kunstnere eksperimenters det med klisjéer og nytenkning i en fantasiverden hvor janteloven for lengst er utvist. Artisten håper at musikken kan gi publikum en musikkopplevelse, og kanskje kan den også hjelpe andre til å uttrykke følelser. HAVAs visjon er å gi publikum en smakebit av noe større en seg selv.

Visjon

Målet med ELYSIUM albumet er å skape et musikalsk univers som gir publikum mulighet til å kjenne på egne følelser og drømmer, og finne håpet i det som kan være utfordrende. Musikken skal ha sitt utspring i kreativ lek og base i musikalsk profesjonalitet. Slik vil hun forsøke å nå et publikum som ikke er begrenset til et konkret land eller region. 

Lydbildet er preget av mye vokal som bærebjelke i låtenes formidling, løftet opp av en musikalsk blanding av akustiske og programmerte elementer. Musikken kan defineres som drømmepop.

HAVA; «Låtenes tema baserer seg rundt «håp». Jeg er en optimist og drømmer, og jobber med å fremføre låtene både jordnært og realistisk. Når jeg synger, bruker jeg stemmen på mange ulike måter for at både glede og sorg kan bli formidlet gjennom små nyanser i stemmen min. Slik ønsker jeg at musikken kan bli preget av følelser og nærhet, samtidig som lydbildet er produsert i et stort format.»